Mezra İlkokulu
mezra köyü merkez kars

VİZYON

Okulumuz, T.C. Devletinin Anayasa ve Yasaları ile bunlara dayalı olarak düzenlenmiş tüm Yönetmelik, Yönerge, Genelge v.b. esaslara uygun olarak faaliyet gösterirken aşağıdaki ilkeleri kurum kültürü haline getirmeye çalışır: * Eğitimin ilk şartı düzen ve plandır; bu da disiplinle mümkün olabilir. * Okulumuzda korkuya değil saygıya, cezaya değil sevgiye dayalı bir disiplin anlayışı oluşturmak, * “Eğitim sevgi ile başlar” parolasıyla, evrensel değerlere uygun olarak ırk, din, dil, cinsiyet ve bedensel eksiklere bakmadan tüm insanlara eşit davranmak, * Yalnızca sınıflarda ve okul bahçesinde değil, öğrencilerimizin içinde bulunacağı her çevreyi ilgi ve sorumluluk alanımıza almak, * Başarının takım çalışmaları ile elde edileceğine, teşvik ve ödülle artacağına inanmak.

MİSYON

Öğrenciyi eğitimin merkezine oturtmak, * Öğrencilerimize öğrenmeyi öğretmek, * Öğrencilerimizi, farklı görüşlerin ve bilgilerin korkuttuğu bireyler olarak değil, bunları en iyiye ulaşma yolunda kullanan aydınlar olarak yetiştirmek, * Çağdaş eğitim yöntemleriyle çocuklarımızın zekâ gelişimlerini en üst düzeye çıkarmak, * Küreselleşen dünyada etkin, gelişmiş, problem çözme ve karar verme becerileri ile öz benliği gelişmiş bireyler yetiştirmek, * Eğitim ve öğretimin her aşamasında öğrenci, öğretmen ve aileyi okulun en temel zenginliği ve kaynağı olarak görmek, * İnsanlığa faydalı, duygusal zekâsı gelişmiş, iyi bireyler yetiştirmek.

08.30-14.15

Lojman Sayısı

Lojman Bilgisi

Her saat başı ilçeye giden servislerle ulaşım sağlanabilir.

Köy